Preloader Image

Bio

Ο κος Κ ειναι τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός με 4 ολοκληρωμένα άλμπουμς στο ενεργητικό του, τα “Ρεπό” (Just Gazing Recs, 2020), “40 Μέρες” (Just Gazing Recs, 2015), “Σήματα Καπνού” (RedMillHood, 2013), “Εδώ Είναι Το Σπίτι μου” (E.M.I. 2011) αλλά και το E.P. “Κος Κ” (Coo Recs, 2010) που εμπεριείχε τα ντεμπούτο tracks “Μπαμ” και “Κορίτσι του μήνα”. Ο ήχος του κινείται γύρω από το Indie και το rock αλλά και την D.I.Y. αισθητική εν γένει, που τον ακολουθεί στον ήχο και στην εικόνα της μουσικής του. Βασίζεται στον τρόπο που παίζει κιθάρα, στον χαρακτηριστικό τρόπο που τραγουδά αλλά και στη γλώσσα που μιλούν τα τραγούδια του. Folk στιγμές τον ακολουθούν σε όλα τα ηλεκτρικά αλμπουμς του, από το “Πάρε τα μάτια μου και κοίτα” του 2011 έως την “Ξένη” του 2021, μέχρι τα φρέσκα “Αν” και “Φευγιό“, δείγματα από τον νέο δίσκο που θα κυκλοφορηθεί το 2024.

Έχει επιμεληθεί ποικίλα μουσικά προτζεκτ την τελευταία δεκαετία από καλλιτέχνες και μπάντες της ελληνόφωνης και αγγλόφωνης σκηνής. Ως παραγωγός έχει αναλάβει 50+ άλμπουμς, μεταξύ άλλων των Villaboas, Noise Figures αλλά και των Φ. Πλιάτσικα, Λ. Μπαλάφα, Γ. Μαρκόπουλου, Β. Ράλλη, Θ. Μαυρογιώργη, Christos Kyriazis, Frank Panx & Αδερφοφάδες, Κ. Αγγελόπουλου, cold I,  Έκπτωτου Άγιου / Ανάφλεξη. Από το πόστο του ηχολήπτη έχει συμμετάσχει στους δίσκους των Sillyboy’s Ghost Relatives, της Σtella, των Δραμαμίνη και αρκετών ακόμη.  

Την τελευταία δεκαετία έχει παίξει επιλεκτικές συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο κι έχει μοιραστεί την ίδια σκηνή με εκλεκτούς καλλιτέχνες και μπάντες. 

Μέλος των “Sillyboy’s Ghost Relatives” για χρόνια, αλλά και του νεοσύστατου ψυχεδελικού σχήματος “Villaboas“, σχήμα που κατάφερε να συγκεντρώσει ταλαντούχους ανθρώπους, μουσικούς και performers μόλις στο ντεμπούτο άλμπουμ του ενώ οδεύει σε ηλεκτρονικά μονοπάτια στο 2ο ολοκληρωμένο που αναμένεται μέσα στο έτος.

Σήμερα, ο κος Κ ολοκληρώνει το νέο διπλό άλμπουμ με τίτλο “Το Μέλλον“. Πρόκειται για 8 ηλεκτρικά και 8 ακουστικά τραγούδια που θα εμπεριέχονται σε ένα διπλό case, με δύο κασέτες, μία για κάθε πλευρά του τραγουδοποιού. 

– – – – – – – – – – – – – –

“Πέρα από τις ταμπέλες και τους προσδιορισμούς, σημασία έχει πως ο κος Κ. με τον 4ο δίσκο του δείχνει για μια ακόμη φορά πως έχει προσωπικό στιλ, τσαγανό και τα τραγούδια του έχουν λόγο ύπαρξης. Μπορείς να συνδεθείς μαζί τους. Έχουν σφυγμό, ένταση, μελωδίες της προκοπής (που είναι πάντα και το ζητούμενο και που στην εποχή μας συχνά εκλείπουν), αλλά και την ευαισθησία του μοναχικού μουσικού. Και με έναν απροσδιόριστο τρόπο -με την έννοια ότι κατοικούν στο ίδιο σύμπαν- μας συνδέουν με τον Άσιμο, τον Τζιμάκο, τον Σιδηρόπουλο, το ελληνοποιημένο γκαρατζοροκεντρόλ, τις μπουάτ της Πλάκας.”

Μάκης Μιλάτος (18/12/2020) “Avopolis”

“Ο κύριος Κ. είναι μοναδική περίπτωση σε αυτό που ονομάζεται σύχρονο ελληνόφωνο ροκ. Όσες αναφορές και αν μπορείς να εντοπίσεις στα τραγούδια του, ο Κύριος Κ. είναι εντελώς ιδιοσυγκρασιακός και έχει έναν προσωπικό τρόπο να εκφράζεται και να ταγουδάει. Έχει καταφέρει να είναι αναγνωρίσιμος, είτε παίζει σκληρό ροκ εν ρολ, είτε τις παράξενα τρυφερές μπαλάντες του -όπου μπορείς πιο εύκολα να εντοπίσεις ότι είναι ποιητής. Το “Ρεπό” περιέχει τρυφερές στιγμές αστικής ποίησης αλλά και δυναμικές ροκ εξάρσεις που ενώνουν διαχρονικά και ετερόκλητα στοιχεία της ελληνικής ροκ σκηνής με έναν τρόπο κατάδικό του.”

Mr. Hulot (31/12/2020) “Lifo”

“Ο Θοδωρής Κοντάκος κατέχει την τέχνη του songwriting όσο λίγοι. Ο τρόπος που ενώνει τις μελωδίες με τις λέξεις, αλλά και ο τρόπος που τις εκφέρει αυτές τις λέξεις, είναι αξιοθαύμαστος. Το άλμπουμ “Ρεπό” είναι τρανό διαπιστευτήριο τούτου του ισχυρισμού μου. Ελληνόστιχο ροκ από τα γεννοφάσκια του, που καταφθάνει, όμως, στ’ αυτιά μας ολόφρεσκο και αυθεντικό. Αγνό, γεμάτο σφυγμό και νεύρο.”

Mike N. (31/12/2020) “Το Υπόγειο”